Μαρία Κολυμένου

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1969 και αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο. Εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε έχοντας συμπεριλάβει στις σπουδές της όλα τα μαθήματα Αστρονομίας-Αστροφυσικής που προσφέρονταν στο Τμήμα και εκπονώντας πτυχιακή εργασία στους δορυφόρους των εξωτερικών πλανητών.
Επέστρεψε στον Βόλο όπου ασχολήθηκε με την εκπαίδευση εργαζόμενη στα φροντιστήρια Αριστοτέλειο και Πυθαγόρας και παραδίδοντας ιδιωτικά μαθήματα. Το 2002 πήρε το δεύτερο πτυχίο της από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Στη συνέχεια παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ίδιου Τμήματος με τίτλο «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού».
Υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση από το 2003, κατόπιν εξετάσεων του ΑΣΕΠ και έχει οργανική θέση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας όπου και διδάσκει. Από το 2015 εκτελεί χρέη υποδιευθύντριας στο ίδιο σχολείο και είναι η κύρια υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του σχολείου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και λίγα Γερμανικά.
Τα προσωπικά της ενδιαφέρονται περιλαμβάνουν της Αστρονομία, τη Μουσική, τις ξένες Γλώσσες και τη μάθηση γενικά.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 12 χρονών και ενός αγοριού 10 χρονών.

Καθηγητές