Το 12ο Αστρονομικό Συνέδριο Πάτρας

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (12ο ΠΣΕΑ) θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ΠΣΕΑ εκτός από επιστημονικό συνέδριο αποτελεί επίσης διεργασία ανταλλαγής απόψεων και χάραξης κοινής συνισταμένης πορείας στον χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα καθώς και μια ευκαιρία για γιορτή και ενδυνάμωση σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων ερασιτεχνών αστρονόμων.

Tο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εργασιών ερασιτεχνών αστρονόμων, κεντρικές ομιλίες επίσημων καλεσμένων, παρουσιάσεις δράσεων διάδοσης της Αστρονομίας, εκθέσεις αστροφωτογραφίας και ιδιοκατασκευών αστρονομικών οργάνων, βιωματικά εργαστήρια – workshop, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, βραβεύσεις κ.ά.

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο, οργανώνει τριήμερη εκδρομή στην Πάτρα, για την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2421051061 και 6973026260, ή στο e-mail αυτής [email protected] . 

Για τους εκδρομείς που επιθυμούν να συνδυάσουν τις εργασίες του συνεδρίου με τα γύρω αξιοθέατα, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Καλάβρυτα ή το Μέγα Σπήλαιο, με το λεωφορείο που θα ναυλώσει η Εταιρεία. 

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2023

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος διοργανώνουν τον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ομιλία 13/11/2022 – Διαστημικός Τουρισμός

Την ερχόμενη Κυριακή, 13η Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. αρχίζουν οι μηνιαίες ομιλίες της φετινής χρονιάς. Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Β1 του