ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ
(2η Έκδοση – Βελτιωμένη και επαυξημένη)

Stoixeia_Astronomias2hEkdosh

Δεν πέρασαν καλά – καλά 5 χρόνια από την 1η έκδοση του 1ου τεύχους, που πραγματεύεται «Το Ηλιακό μας Σύστημα» του βιβλίου «Στοιχεία Αστρονομίας Αστροφυσικής και Διαστημικής» και να που εξαντλήθηκε, και χρειάστηκε να ετοιμασθεί η 2η έκδοση βελτιωμένη και επαυξημένη, βέβαια. Διότι η αστρονομία έχει μια αλματώδη πρόοδο σήμερα, που κάθε φορά ανανεώνεται, καινούργιες έννοιες ιδέες, έρευνες και θεωρίες αναδεικνύονται και πολλά από τα μέχρι σήμερα παραδεκτά, αναθεωρούνται.

Έτσι η δεύτερη αυτή έκδοση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, περιλαμβάνει ανανεωμένα και διορθωμένα πολλά στοιχεία της προηγούμενης έκδοσης, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της επιστημονικής και αστρονομικής έρευνας.

Επί πλέον στη νέα έκδοση θεωρήθηκε απαραίτητο να προστεθούν δύο ακόμη Ενότητες, η 12Α και η 12Β, που παρουσίασαν στο μεταξύ ξεχωριστό ενδιαφέρον και ασχολούνται με τους μεγάλους δορυφόρους των πλανητών, τους οποίους εξερεύνησαν και εξερευνούν ακόμη τα διαστημικά σκάφη, που έφθασαν στην περιοχή τους, καθώς και τους νάνους πλανήτες, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε είναι ακόμη και μεγαλύτεροι από τον Πλούτωνα και βρίσκονται στις εσχατιές του Ηλιακού μας Συστήματος.

Ακόμη στη νέα έκδοσή μας περιλαμβάνεται το αλφαβητικό ευρετήριο, με τα νέα στοιχεία αυτής της έκδοσης, το οποίο είχε παραλειφθεί στην εσπευσμένη 1η έκδοση, για να προλάβει τα πρώτα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας. Έτσι ο αναγνώστης και ο ερευνητής ακόμη, μπορεί να βρει αμέσως τη σελίδα, στην οποία υπάρχει η πληροφορία για κάποιο θέμα ή όνομα, που τον ενδιαφέρει.

Τέλος προστίθεται στο τέλος και το «Λεξιλόγιο όρων και ονομάτων» αποτελούμενο από 63 λήμματα, που είναι σχετικά με τα περιεχόμενα του βιβλίου, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να μαθαίνει κάτι περισσότερο για τα αναφερόμενα στο διδακτικό βιβλίο.

Με όλα αυτά, πιστεύουμε ότι το νέο αυτό βιβλίο πληροί όλους τους όρους ενός καλοδιατυπωμένου, περιεκτικού και άριστου διδακτικού βιβλίου, επιστημονικά τεκμηριωμένου, και εικονικά υπερτέλειου, κατάλληλου για τους μαθητές του Γυμνασίου και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και όλων εκείνων που θέλουν να λάβουν μια ιδέα, γιατί όχι και να εντρυφήσουν, στα πάντα σαγηνευτικά μυστικά του Ηλιακού μας Συστήματος.

Το βιβλίο είναι εξ ολοκλήρου έγχρωμο, έχει 152 σελίδες και διαστάσεις 19Χ27 εκατοστά.

«Στοιχεία Αστρονομίας Αστροφυσικής και Διαστημικής»
Βιβλίο του μαθητή, Τεύχος 1ο, Το Ηλιακό μας Σύστημα
2η έκδοση, βελτιωμένη και επαυξημένη
Κων/νου Δ. Μαυρομμάτη, μαθηματικού – πρώην λυκειάρχη

[button link=”https://astronomos.gr/shop-category/books/product/stoixastr1/” icon=”Select a Icon” side=”left” target=”” color=”b70900″ textcolor=”ffffff”] Αγορά [/button]

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Ε.Α.Δ., έδρα: Βόλος), με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας συναρπαστικής αστροβραδιάς στην πανέμορφη παραλία του Βόλου (Αργοναυτών με Κ. Καρτάλη,

Βραβεύτηκαν οι 31 «Μικροί αστρονόμοι» στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2024

Την Κυριακή 16η Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η 2η φάση «Υπατία» του 8ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2024, στον οποίο διαγωνίστηκαν οι 31 μαθητές