Σαν Παραμύθι – Κοιτώντας τ’ άστρα

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

«Το σύμπαν», έλεγε ο Αϊνστάιν, «είναι ένα τεράστιο ταχυδακτυλουργικό κόλπο» – οι Έλληνες ερασιτέχνες αστρονόμοι το παρατηρούν όπως τα παιδιά τον Μάγο, προσπαθώντας να καταλάβουν πώς κάνει αυτό που κάνει.

Μελετούν και καταγράφουν, φωτογραφίζουν, κατασκευάζουν τηλεσκόπια, ανακαλύπτουν μακρινούς πλανήτες και νεφελώματα, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο κυνηγώντας μια ηλιακή έκλειψη.
Τα συμπεράσματά τους περιλαμβάνονται σε δημοσιεύσεις της NASA και σε αφιερώματα έγκυρων επιστημονικών περιοδικών.
Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι εργάζονται χωρίς καμιά υλική ανταμοιβή, παρακινημένοι από μια ανάγκη που δυσκολεύονται να κατονομάσουν.
Ίσως, επειδή πίσω από κάθε ενήλικα που μετράει τ’ άστρα, υπάρχει πάντα ένα μαγεμένο παιδί που δεν σταματά να αναρωτιέται: «Ποιοι είμαστε; Γιατί είμαστε εδώ; Από τι υλικό είμαστε φτιαγμένοι;»

Σκηνοθεσία: Νίκος Παπαθανασίου

https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/san-paramithi/san-paramythi-koitontas-t-astra/

 

 

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2η Φάση – Ίππαρχος – 23/01/2022

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η 2η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στον Βόλο. Παρακαλείσθε όσοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έναρξη Μαθημάτων Σχολής Αστρονομίας στις 15/01/2022

Έναρξη λειτουργίας της δια ζώσης Σχολής Αστρονομίας τριετούς φοιτήσεως για αρχαρίους και πιο προχωρημένους. Θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο, 3 βαθμίδες (Α , Β ,