Παράρτημα Άρτας
Πρόγραμμα διαλέξων

Στα πλαίσια της Σειράς Παρουσιάσεων «Αστρονομία για Όλους» που έχει καθιερωθεί από το νεοσύστατο Παράρτημα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος στην όμορφη πόλη της Άρτας,η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος είχε την χαρά να παρευρεθεί.

Στις 28 Νοεμβρίου και ώρα 08:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου της Άρτας έγινε η 2η κατά σειρά παρουσίαση του Αστρολάβου-Αστρονομίας και Διαστήματος(Παράρτημα Άρτας) με τίτλο “Τα μυστήρια του νυχτερινού ουρανού” από τον κ.κ. Τζούβα Δημήτριο και Μαρακανάτα Αχιλλέα. Νωρίτερα είχε παρουσιάσει το έργο της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος Βόλου από το 1990 μέχρι και το 2015 ο κ. Ζαγάκος Γεώργιος. Η φιλοξενία από όλα τα μέλη του Αστρολάβου ήταν θερμή και η αποδοχή της Αστρονομίας από τον κοινωνία της Άρτας τόσο στις διαλέξεις, όσο και στις αστροπαρατηρήσεις που διοργανώνει το Παράρτημα της Άρτας μεγάλη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την διάδοση και την εκλαΐκευση των αστρονομικών γνώσεων.

Παρατίθεται το πρόγραμμα των διαλέξεων

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κυριακή 12/02/2023 – Ομιλία – Αναστασία Χατζηαγαπίου, Γεώργιος Ζαγάκος, «Όταν η τέχνη ενώνει τη Γη με τον Ουρανό»

Κυριακή 12/02/23 – Μια εικαστική ομιλία Αστρονομίας για όλους. Την ερχόμενη Κυριακή, 12η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια «διαφορετική» διάλεξη, στο πλαίσιο των δράσεων της