“Ματωμένο” φεγγάρι σήμερα

eklipsi_selinisΟλική έκλειψη Σελήνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Το φεγγάρι θα φαντάζει κόκκινο και πορτοκαλί, λόγω του ηλιακού φωτός που σκορπίζεται από την ατμόσφαιρα της Γης, όπως εξηγεί η NASA.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης της σελήνης, η Γη καλύπτει πλήρως τον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της, καθώς Ήλιος, Γη και Σελήνη βρίσκονται σε τέλεια ευθυγράμμιση.

Πάντως η χρονική διάρκεια της έκλειψης θα είναι ασυνήθιστη. Δεν θα διαρκέσει περισσότερα από 10 λεπτά. Η έκλειψη αυτή δεν θα γίνει ορατή από την Ευρώπη, άρα ούτε από την Ελλάδα και θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν μόνο οι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Αμερικής, της Ανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας, με την άδεια του καιρού.

Η επόμενη σεληνιακή έκλειψη θα συμβεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

[ot-video][/ot-video]

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

25ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας 2026

25ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας 2026Πρόγραμμα μαθημάτων Κάθε βράδυ 20:00 – 22:00  |  Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου Τμήμα Α’ | Αρχαρίων«Εξερευνώντας τους μεγάλους