Κυριακή 12/02/2023 – Ομιλία – Αναστασία Χατζηαγαπίου, Γεώργιος Ζαγάκος, «Όταν η τέχνη ενώνει τη Γη με τον Ουρανό»

Κυριακή 12/02/23 – Μια εικαστική ομιλία Αστρονομίας για όλους.

Την ερχόμενη Κυριακή, 12η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια «διαφορετική» διάλεξη, στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, στην αίθουσα Β1 του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου). Η εικαστικός κ. Αναστασία Χατζηαγαπίου θα ομιλήσει με θέμα: «Όταν η τέχνη ενώνει τη Γη με τον Ουρανό».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει, μέσα από οπτικό υλικό, πίνακες ζωγραφικής επτά (7) μεγάλων δημιουργών, και να παρατηρήσει έναστρες βραδιές, παραλίες και βραδινά τοπία υπό το φως της σελήνης, καθώς και φεγγαρόλουστες θάλασσες, από διάφορα μέρη του κόσμου των προηγούμενων αιώνων.

Παράλληλα με την παρουσίαση και την καλλιτεχνική ανάλυση της κ. Χατζηαγαπίου, ο κ. Γιώργος Ζαγάκος,  ερασιτέχνης αστρονόμος και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος,  θα περιγράψει τους αστερισμούς του έναστρου ουρανού των έργων. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντοπίσει τη συνοδοιπορία του ανθρώπου με τα ουράνια σώματα στο διάβα της ιστορίας.

Σύντομο βιογραφικό.

Η Αναστασία Χατζηαγαπίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία διαμένει στην πόλη του Βόλου. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών έλαβε πανελλήνια διάκριση στη ζωγραφική. Σπούδασε αγιογραφία, ζωγραφική και διακόσμηση. Οι δημιουργίες της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από  ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στυλ, –αφαιρετικό με μόνο δύο χρώματα–, ξεπερνούν τα 350 έργα. Παράλληλα, έχει εισπράξει πολύ θετικές κριτικές από ανθρώπους της τέχνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και από αίθουσες τέχνης της αλλοδαπής.

Από το  2020 έως σήμερα έχει αναλάβει το ρόλο της εικαστικού συμβούλου στο «Διεθνές Ιδρύμα Σαλαμίνας – Salamis lnternational Foundation», το οποίο κοσμείται και από δύο έργα της.

Επίσης, δέκα έργα της διακοσμούν το βιβλίο «Τι θα κάνω με εσένα, μαμά», της Βολιώτισσας ψυχολόγου Τένιας Μακρή.

Τον Οκτώβριο του 2022, συμμετείχε στην επετειακή έκθεση για τα 100 Χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, με θέμα «Μνήμες της Μ. Ασίας», στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, στην Αθήνα, η οποία εγκαινιάστηκε από εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Ε.Α.Δ., έδρα: Βόλος), με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας συναρπαστικής αστροβραδιάς στην πανέμορφη παραλία του Βόλου (Αργοναυτών με Κ. Καρτάλη,

Βραβεύτηκαν οι 31 «Μικροί αστρονόμοι» στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2024

Την Κυριακή 16η Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η 2η φάση «Υπατία» του 8ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2024, στον οποίο διαγωνίστηκαν οι 31 μαθητές