Αστροβραδιά στη Ζαγορά

Camera IconΦωτογραφίες


Μια όμορφη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους από την περιοχή της Ζαγοράς, συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, το 1ο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς Πηλίου και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς.
Παρακαλούμε τους μικρούς μας φίλους να πάρουν από το χέρι τους γόνεις τους και να έρθουν, να κάνουμε μαζί μια μοναδική βόλτα στα αστέρια, μέσα απο τα τηλεσκόπια των μελών της Εταιρείας.
Η βραδιά ξεκινάει στις 20:30 και ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 11/06/16 (μεταφέρθηκε από Παρασκευή 10/06). Θα γίνει μια παρουσίαση σε Power Point με θέμα «Οι πλανήτες και η Μυθολογία τους» για τα παιδιά του νηπιαγωγείου εντός της Βιβλιοθήκης Ζαγοράς.
Θα ακολουθήσει στον προαύλιο χώρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς, η παρατήρηση της Σελήνης, των πλανητών Άρη, Δία, Κρόνου και άλλων ουράνιων αντικειμένων μέσα από τα τηλεσκόπια, όταν νυχτώσει, και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει φυσικά.
Υπενθύμιση: Όσοι προσέλθουν στον χώρο της παρατήρησης καλό είναι να φοράνε ζεστά ρούχα για να απολαύσουν άνετα τις ομορφιές του έναστρου ουρανού.

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Ε.Α.Δ., έδρα: Βόλος), με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας συναρπαστικής αστροβραδιάς στην πανέμορφη παραλία του Βόλου (Αργοναυτών με Κ. Καρτάλη,

Βραβεύτηκαν οι 31 «Μικροί αστρονόμοι» στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2024

Την Κυριακή 16η Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η 2η φάση «Υπατία» του 8ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2024, στον οποίο διαγωνίστηκαν οι 31 μαθητές