Αστροβραδιά στη Ζαγορά

Camera IconΦωτογραφίες


Μια όμορφη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους από την περιοχή της Ζαγοράς, συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, το 1ο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς Πηλίου και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς.
Παρακαλούμε τους μικρούς μας φίλους να πάρουν από το χέρι τους γόνεις τους και να έρθουν, να κάνουμε μαζί μια μοναδική βόλτα στα αστέρια, μέσα απο τα τηλεσκόπια των μελών της Εταιρείας.
Η βραδιά ξεκινάει στις 20:30 και ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 11/06/16 (μεταφέρθηκε από Παρασκευή 10/06). Θα γίνει μια παρουσίαση σε Power Point με θέμα «Οι πλανήτες και η Μυθολογία τους» για τα παιδιά του νηπιαγωγείου εντός της Βιβλιοθήκης Ζαγοράς.
Θα ακολουθήσει στον προαύλιο χώρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς, η παρατήρηση της Σελήνης, των πλανητών Άρη, Δία, Κρόνου και άλλων ουράνιων αντικειμένων μέσα από τα τηλεσκόπια, όταν νυχτώσει, και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει φυσικά.
Υπενθύμιση: Όσοι προσέλθουν στον χώρο της παρατήρησης καλό είναι να φοράνε ζεστά ρούχα για να απολαύσουν άνετα τις ομορφιές του έναστρου ουρανού.

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κυριακή 5/11/23 – «Το αίνιγμα της αρχής και της εξέλιξης του Σύμπαντος και η ανθρωπική αρχή» – Χρίστος Ξενάκης, Ευστάθιος Ζαφραντζάς

Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7μμ, θα λάβει χώρα μια σημαντική παρουσίαση (η πρώτη για το 2023-24), στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων των

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

2η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Η έναρξη της 2ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής νέων, ηλικίας κάτω των 15 ετών, πραγματοποιείται στο Βόλο την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 και